Frågor & Svar om
foliering av bilar

Fråga 1: Vad är foliering av bilar?

Svar: Foliering av bilar innebär att man applicerar en tunn, självhäftande film på bilens yta. Detta kan användas för att ändra bilens utseende, skydda lacken eller marknadsföra ett företag eller varumärke.

Fråga 2: Hur lång tid tar det att foliera en bil?

Svar: Tiden för att foliera en bil varierar beroende på bilens storlek och komplexitet i designen. Generellt kan det ta mellan 1 till 5 dagar.

Fråga 3: Är foliering skadligt för bilens lack?

Svar: Nej, när foliering görs professionellt är det inte skadligt för bilens lack. Det kan faktiskt fungera som ett skyddande lager mot repor och UV-skador.

Fråga 4: Hur mycket kostar det att foliera en bil?

Svar: Priset för att foliera en bil varierar beroende på material, bilens storlek och arbetskomplexitet. Det kan variera från några tusen kronor för enklare jobb till 50-60 000 kronor för mer komplicerade designer.

Fråga 5: Kan jag ta bort folien själv?

Svar: Det är möjligt att ta bort folien själv, men det rekommenderas att söka professionell hjälp för att undvika eventuell skada på bilens lack.

Fråga 6: Hur länge håller bilfoliering?

Svar: Med rätt skötsel och material av hög kvalitet kan en bilfoliering hålla i 5 till 7 år. Exponering för extremt väder och dålig skötsel kan förkorta livslängden.

Fråga 7: Kan jag tvätta min folierade bil i en vanlig biltvätt?

Svar: Ja, du kan tvätta din folierade bil i en vanlig biltvätt. Det är dock viktigt att använda milda tvättmedel och att följa rekommendationerna från din folieringsleverantör.

Fråga 8: Vad är skillnaden mellan del- och helfoliering?

Svar: Delfoliering innebär att endast vissa delar av bilen är täckta med folie, medan helfoliering täcker hela bilens yta. Delfoliering används ofta för dekoration eller reklam, medan helfoliering kan användas för att helt förändra bilens utseende.

Kom igång direkt

Ta reda på hur vi kan hjälpa dig

Vi tar hand om allt från koncept till leverans och förverkligar era mål.
Kontakta oss